top of page
Zoeken

Welk hout is voedselveilig voor keukengerei en servies?

Houten keukengerei en servies zijn populair vanwege hun natuurlijke uitstraling en duurzaamheid. Ze kunnen een warme sfeer aan elke maaltijd toevoegen. Maar als je houten keukengerei wilt gebruiken, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het hout voedselveilig is. Niet al het hout is geschikt voor dit doel. In deze blog ontdek je welk hout je veilig kunt gebruiken in de keuken.


1. Beukenhout


Beukenhout is een uitstekende keuze voor keukengerei. Het is stevig, niet-poreus en neemt nauwelijks geuren of smaken op, wat het perfect maakt voor snijplanken, spatels en lepels.


2. Ahornhout


Ahornhout is een andere veilige optie. Het is hard en dicht van structuur, wat betekent dat het weinig vocht opneemt. Dit maakt ahorn geschikt voor schalen en borden.


3. Kersenhout


Kersenhout is niet alleen mooi, maar ook veilig voor voedselbereiding. Het heeft van nature antibacteriële eigenschappen en is daarom geschikt voor snijplanken.


4. Eikenhout


Eikenhout is sterk en duurzaam, maar het kan enigszins poreus zijn. Het is daarom belangrijk om eiken keukengerei goed te onderhouden om voedselveiligheid te garanderen.


5. Walnoothout


Walnoothout heeft een prachtige donkere kleur en is geschikt voor saladekommen en serveerschalen. Het kan echter enigszins olieachtig zijn en heeft tijdens het gebruik extra aandacht nodig.


Belangrijke tips voor voedselveiligheid:


Regelmatig onderhoud: Houten keukengerei moet regelmatig worden geolied om de levensduur te verlengen en voedselveiligheid te waarborgen.

Vermijd langdurige onderdompeling: Laat houten keukengerei niet langdurig in water liggen, want dit kan leiden tot scheurtjes en kromtrekken.


Grondig reinigen: Was houten keukengerei met warm water en een milde zeep, en vermijd de vaatwasser.

In onze webshop bieden we hoogwaardige houten keukenproducten gemaakt van beuken-, kersen-, eiken- en walnoothout. Kies het hout dat bij jouw behoeften past en geniet van veilige, natuurlijke schoonheid in je keuken!


Dus, als je op zoek bent naar voedselveilig houten keukengerei en servies, bekijk dan ons assortiment hier en ontdek de perfecte keuze voor jouw keuken. Veiligheid en stijl gaan hand in hand met onze houten producten!12 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page