top of page
Zoeken

Dit heerlijke gevulde portobello recept speciaal voor de kerst

Met kerst draait het niet alleen om gezelligheid en samenzijn, maar ook om heerlijk eten dat de smaakpapillen prikkelt en de feestvreugde verhoogt. Als je op zoek bent naar een bijzonder kerstgerecht dat zowel smaakvol als feestelijk is, dan heb ik een suggestie voor je: Gevulde Portobello met Cranberry Quinoa en Geitenkaas.



Dit gerecht combineert hartige smaken met een vleugje zoetheid en heeft een feestelijke uitstraling die perfect is voor de kersttafel. Het is ook nog eens vegetarisch, waardoor het een fantastische keuze is voor een gevarieerd kerstdiner. Laten we eens kijken naar het recept:


Ingrediënten:

  • 4 grote portobello champignons

  • 1 kopje quinoa

  • 2 kopjes groentebouillon

  • 1/2 ui, fijngehakt

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 1/2 kopje gedroogde cranberries

  • 100 g verse spinazie

  • 100 g zachte geitenkaas, verkruimeld

  • Verse tijmblaadjes

  • Olijfolie

  • Zout en peper naar smaak


Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Was de portobello champignons voorzichtig en verwijder de stelen. Leg de champignons op een met bakpapier beklede bakplaat, druppel er wat olijfolie overheen en breng op smaak met zout en peper. Bak de champignons 10-15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze zacht zijn.

  3. Spoel de quinoa grondig af onder koud water. Breng in een pan de groentebouillon aan de kook, voeg de quinoa toe en laat sudderen volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 15-20 minuten) tot de quinoa gaar is en de bouillon is opgenomen.

  4. Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze glazig. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak nog een minuutje mee.

  5. Voeg de verse spinazie toe aan de pan en laat het slinken. Voeg daarna de gekookte quinoa en gedroogde cranberries toe. Meng alles goed door elkaar en laat het nog een paar minuten sudderen op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.

  6. Haal de gebakken champignons uit de oven. Vul elke champignon royaal met het quinoamengsel. Top ze af met verkruimelde geitenkaas en verse tijmblaadjes.

  7. Zet de gevulde champignons terug in de oven en bak ze nog eens 10-12 minuten tot de geitenkaas lichtjes is gesmolten en goudbruin kleurt.

  8. Haal de champignons uit de oven en serveer ze warm als een heerlijk bijgerecht of als hoofdgerecht voor een vegetarisch kerstdiner.


Dit smakelijke gerecht combineert verschillende texturen en smaken en zal zeker de aandacht trekken aan de feesttafel. De mix van hartige portobello, herfstige cranberries, romige geitenkaas en knapperige quinoa maakt het een unieke traktatie voor je smaakpapillen tijdens de feestdagen. Eetsmakelijk en Fijne Feestdagen!

6 weergaven0 opmerkingen
bottom of page